Vesti

31.10.2020.
Organizovali smo biciklističku turu oko jezera Palić i Ludaš, u okviru projekta EcoVeloTour - Fostering enhanced ecotourism planning along the Eurovelo cycle route network in the Danube region, finansiran od strane programa Interreg Dunavski Transnacionalni Program, Evropske Unije.

U 10:30 sati se krenulo iz tržnog centra Roda, Subotica, u 11:00 sati se stiglo do Vodotornja, Palić. Mali odmor se napravilo u 12:00 sati kod odmorište u južnom delu jezera Palić, u 13:00 sati finalna destinacija je bila odmorište za bicikliste na Šupljaku i dan se završio prijatnim ručkom. Posle toga Ludaškim šorom se vraćalo kući.

30.10.2020.
Na Šupljaku održano je otvaranje odmorišta za bicikliste u okviru projekta EcoVeloTour - Fostering enhanced ecotourism planning along the Eurovelo cycle route network in the Danube region, finansiran od strane programa Interreg Dunavski Transnacionalni Program, Evropske Unije.

Biciklističko odmorište otvorio Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice. O projektu govorila Izabel Lanji Hnis, predstavnica Fonda turističkog klastera mikroregije Subotica-Palić. Naš program su ulepšali grupe citra i pevača iz Udruženja za razvoj zejednice Ludaš i folklorna grupa iz KUD Ludaš Matyi.

Više informacije o projektu i o otvaranju mozete naći u navedenom članku:
https://www.subotica.info/2020/10/30/otvarano-odmorista-za-bicikliste-u-supljaku

12.10.2020.
Održali smo medijsku konferenciju na Šupljaku u okviru projekta Panona net – destination management model, finansiran od strane programa INTERREG IPA prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija. Povodom čega je predstavljeno izletište za piknik i info table u okolini jezera Palić i Ludaš.

Više informacije o projektu i o izletištu mozete naći u navedenom članku:
http://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/backa/turisticki-radnici-subotice-izgradili-odmorista-za-piknik-u-okolini-jezera-palic-i-ludas_1169433.html

07-09.10.2020.
Održali smo kreativni turistički kamp u okviru projekta Panona net – destination management model, finansiran od strane programa INTERREG IPA prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija sa sledećim sadržajima:
  • predstavljen je projekat Panona net, prezentovana studija projekta, demonstrirane ideje, mogućnosti eko-geo, aktivnog i kulturnog turizna u Bačkoj;
  • sledeći dan nastavljen rad sa temom: povezivanje turističkih proizvoda za područje Bačke, definisanje tačaka spajanja;
  • na ZOOM konferenciji pridružila se grupa sa hrvatske strane. Utanačene su turističke rute i tačke spajanja sa obeju strana projektnih regija, povezane su prekogranične rute u vidovima turizma: kultura i tradicija, eko-geo turizam, aktivni turizam i manifestacije. Definisane rute su uključene u studiju;
  • obiđena je lokalna temetska tura jezera, koja uključuje odmorište na Ludaškom šoru 26, gde je prikazena izrađena oprema iz projekta: nadstrešnica, stolovi, klupe, info table i korpe za odpadke, sve od drveta. Ova adresa je takođe jedna tačka, mapirana na lokalnoj turi jezera / Palić-Krvavo jezero-Ludaško jezero/.

18.07.2020.
U Furiso Parku Avanture održali smo satanak zainteresovanih strana i medijsku konferenciju u okviru projekta EcoVeloTour - Fostering enhanced ecotourism planning along the Eurovelo cycle route network in the Danube region, finansiran od strane programa Interreg Dunavski Transnacionalni Program, Evropske Unije.

Više informacije o projektu i o izletištu mozete naći u navedenom članku:
http://www.tvsubotica.com/index.php?c=vest&vestid=8932&slider=off&lg=sr